Geschiedenis van Eethuis van Waaijenburg

 

50 jaar geleden begon Rein van Waaijenburg Sr. met de verkoop van ambachtelijk schepijs vanuit zijn bakfiets.

 

Dit was het begin van ons bedrijf. Maar Rein Sr. Wou een stap verder en verruilde zijn bakfiets voor een fritesbus. Deze bus die voorheen in dienst was van een justitiële inrichting deed perfect dienst als verkoopwagen.

Deze onderneming was een schot in de roos.  

 

Zo is hij samen met zijn vrouw Klaartje en zijn zoon Rein Jr. (jongste van 4 zonen) begonnen met het uitbouwen van het bedrijf. Daarvoor was een grotere verkoopwagen nodig.

 

Deze verkoopwagen werd gebouwd door Leo van der Vleuten. Met deze wagen werd standplaats ingenomen op de hoek van de Prinses Irene straat & De Prinses Wilhelmina straat.

 

Op deze standplaats sloeg het noodlot toen toe. Een brand ontstond waarbij de gehele verkoopwagen in vlammen op ging.

 

Vastbesloten om zich hierdoor niet uit het veld te laten slaan hebben zij hebben toentertijd een nieuwe verkoopwagen gebouwd. Deze wagen werd geplaatst langs het Sigarenmagazijn van de familie Dreverman.

 

In 1972 werd deze standplaats opgeheven. Hierdoor waren wij genoodzaakt een nieuwe locatie te zoeken.

 

Deze vonden wij aan de Prinses Christina straat. Hier werd onze eerste vaste locatie gebouwd in de vorm van noodunits van De Meeuw uit Oirschot.

 

In 1976 is Rein van Waaijenburg Sr. overleden. Door het overlijden van Rein Sr. Is in dat jaar de leiding van het bedrijf overgegaan naar Rein Jr. en zijn moeder Klaartje. In 1978 heeft Rein Jr. de gehele leiding op zich genomen en hij zit nog steeds in het vak.

Nu is de derde generatie aan de beurt.

Met wederom een frisse wind door het bedrijf op het gebied van catering, fastfood & restaurant.


U kunt het resultaat van 3 generaties passie voor het vak komen proeven.

Aan de Prinses Christina straat 1 te Mierlo